In de herfst vind ik het bos altijd het mooist! De kleuren van de bladeren vooral, zeker nu het vorige week zulk mooi weer was. Met deze simpele DIY haal je die bladeren ook in huis. Ik heb in het bos verschillende bladeren verzameld en versierd met een fineliner. Het ziet er  leuk en gezellig uit in je interieur. Je kunt veel verschillende dingen bedenken, die je op je blaadjes kan tekenen. Alle mogelijke patronen kun je er op maken of je kunt erop handletteren! Deze DIY is trouwens ook heel goedkoop, de blaadjes kosten natuurlijk niets en waarschijnlijk heb je ook de fineliner al in huis!

 

 

Ik laat eerst foto’s met daarbij een duidelijke uitleg zien. Eerst laat ik 1 patroon zien, daaronder zie je nog het stappenplan voor een ander patroon, dit zijn voorbeelden om je een idee te geven hoe je het doet. Je kunt natuurlijk ieder zelfbedacht patroon erop tekenen.

 

 

Benodigdheden

  • Herfstbladeren
  • Fineliner*

* Ik gebruik bij deze DIY Staedtler 1.0mm fineliner, maar je kunt alle pennen gebruiken, die je wilt. Het ziet er ook leuk uit als je je bladeren met een witte fineliner versierd.

 

 

Werkwijze

 

  • Laat eerst je bladeren drogen. Door het mooie weer bij mij, kon ik deze stap overslaan omdat de bladeren al gedroogd waren.

 

 

  • Je ziet verschillende nerven op je blad. Teken de middelste nerf zwart.

 

 

  • Teken diagonale strepen op de rechterzijde van het blad.

 

 

  • Teken nu op dezelfde zijde nog meer diagonale strepen, maar dan in een andere richting, zodat je een ruitenpatroon krijgt.

 

 

  • Dat was het eerste blad al, zie je hoe snel en simpel het is?!

 

 

 

 

1. Laat ook dit blad eerst drogen voordat je erop aan de slag gaat.

 

2. Teken een lijn rond de rand van het blad, Doe dit een paar millimeter van de rand.

 

3. Trek de middelste nerf van het blad over.

 

4. Volg nu ook de andere nerven van het blad met je fineliner.

 

 

 

Nu kun je zelf weten wat je met je bladeren doet. Je kunt ze natuurlijk gewoon wegleggen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een slinger van maken en ophangen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.