Vandaag bestaat Handmade Dreams precies 1 jaar! En dat is een reden voor een feestje! Daarom komt er iedere maandag van september een feestelijke blogpost online. En dus ook deze eerste blogpost van de maand september, met het recept voor deze heerlijke M&M koekjes! Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ze zien er ook nog eens heel feestelijk uit. Eet ze bijvoorbeeld bij een verjaardag, als traktatie of gewoon omdat ze zo lekker zijn ­čśë !

 

 

Dit recept is eigenlijk niet eens zo moeilijk en je bakt heel wat koekjes tegelijk. Ik heb met dit deeg 34(!) koekjes gebakken. Het ligt natuurlijk ook wel aan de grootte van je koekjes, ik heb ze in een standaard koekjes formaat gebakken. Het deeg hoeft natuurlijk niet in 1 keer op je bakplaat te passen. Omdat de koekjes niet zo’n lange baktijd hebben, kun je het deeg makkelijk laten staan om het in eerdere keren te bakken. Het zijn dus gewoon de perfecte feest koekjes!

 

 

Mijn inspiratie komt van deze website. Ik heb er ooit een lekker recept van chocolate chip cookies op gevonden! Nu kwam ik op het idee om er M&M koekjes van te maken! De koekjes smaken nu nog lekkerder, vind ik! Ze zien er ook heel feestelijk uit, dus alle redenen om dit recept voor deze M&M koekjes vandaag te plaatsen. Ben je ook benieuwd naar het recept? Kijk dan snel verder!

 

 

Benodigdheden

 • 550 gram bloem
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 180 gram kristalsuiker
 • 180 gram donkere basterdsuiker
 • 300 gram M&M’s
 • 2 eieren
 • 250 gram ongezouten roomboter┬á(op kamertemperatuur)
 • 1 theelepel vanille-extract*

 

 

*In plaats van 1 theelepel vanille-extract kun je ook 1 zakje vanille suiker gebruiken. Dit heb je misschien wat eerder in huis. Ik heb dit ook gedaan. Let wel op dat je dan 172 gram kristalsuiker gebruikt in plaats van 180 gram!

 

 

Werkwijze

 • Begin met het bekleden van je bakplaat, je kan het maar alvast gedaan hebben! Ik doe dit met een laagje bakpapier.

 

 

 • Verwarm ook alvast je oven voor op 190┬░C.

 

 

 • Als eerste meng je de bloem, de bakpoeder en het zout in een kom.

 

 

 • Doe daarna de boter, basterdsuiker, kristalsuiker en het vanille-extract (of de vanillesuiker) in een andere kom. Mix dit mengel tot het romig, zoals op de foto, is.

 

 

 • Voeg daarna ├ę├ęn ei toe en mix het mengsel goed door. Als je dat hebt gedaan, doe je het hetzelfde met het andere ei. Zorg dat de eieren er goed doorheen gemixt zijn!

 

 

 • Voeg lepel voor lepel het bloemmengsel toe. Na iedere schep, mix je het bloemmengsel goed door het beslag.

 

 

 • En dan als laatste, het belangrijkste, de M&M’s mogen erbij! Roer de M&M’s erdoorheen, zodat ze goed door het beslag gedeeld zijn!

 

 

 • Schep met een lepel een beetje beslag op de bakplaat. Druk het bolletje plat en vorm het rond. Maak ze iets kleiner dan jij je koekjes wilt, ze zullen nog een klein beetje uitlopen. Op de foto hierboven zie je de grootte van mijn koekjes, zoals je ziet, moet je nog wel wat ruimte tussen de koekjes laten, zodat ze niet aan elkaar aan zitten als ze iets uitlopen.

 

Op mijn bakplaat liggen maar 12 koekjes zoals je ziet, dit is omdat ik geen grote oven heb en dus ook geen grote bakplaat. Je kunt natuurlijk gewoon je eigen bakplaat helemaal vol leggen met koekjes!

 

 

 • Bak de koekjes 10-13 minuten op 190┬░C.

 

 

 • Als je de koekjes uit de oven hebt gehaald zijn ze nog erg zacht, als ze afkoelen worden ze vanzelf harder. Wanneer je echt denkt dat ze nog niet gaar zijn, doordat ze bijvoorbeeld een stuk groter zijn dan die van mij, kun je ze altijd nog een paar minuten langer in de oven zetten. Houd dan wel goed in de gaten, dat je ze niet te lang laat staan!

 

 

 • Ik heb direct na dat ik de koekjes uit de oven heb gehaald er nog wat M&M’s ingedrukt. Zoals je ziet, zijn de meeste M&M’s die uit de oven komen gebarsten. Je kunt er dus nog wat M&M’s bij doen, maar het moet natuurlijk niet!

 

 

 • Laat ze nog even goed afkoelen en je M&M koekjes zijn klaar om op te eten!

 

 

 

1 Comment

 • Mama schreef:

  Gefeliciteerd met dit mooie jubileum! Wat heb je dit afgelopen jaar al een boel leuke, mooie en lekkere dingen gedeeld! En inderdaad, waar kunnen we dat beter mee vieren dan deze heerlijke M&M koekjes! Ook voor het komende jaar weer veel succes, maar ik weet dat je nog idee├źn genoeg hebt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright ┬ę handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.