Het is eindelijk zomer! De tijd van het jaar waarin je vaak feesten en bijvoorbeeld picknicken hebt. Dat is natuurlijk de perfecte gelegenheid om een cake te bakken; wanneer is dat eigenlijk niet zo 😉 . Ik heb ook al eens een lekkere mandarijnen kwarktaart gemaakt, hier vind je het recept (het is een leuke taart om te maken als je iets verfrissend zoekt of niet wil bakken). Deze bosbessen-stracciatella cake ziet er lekker en zomers uit, terwijl hij toch heel simpel is om te maken! De bosbessen en de chocolade zijn een perfecte combinatie en zeker in een cake.

 

 

Benodigdheden

Voor de cake:

  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 8 gram vanille suiker
  • 200 gram witte basterd suiker
  • 75 gram pure hagelslag
  • 175 gram blauwe bessen

 

 

Voor de versiering:

  • 175 gram melkchocolade
  • 50 gram blauwe bessen
  • 25 gram hagelslag

 

 

Werkwijze

 

Voor de cake:

 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het bakblik (van 25 cm) ook in met boter en bestrooi het met bloem.

 

 

  • Begin met het mengen van de suiker, boter, vanillesuiker en zout. Blijf het mixen tot je een romig mengsel zoals op de foto hierboven hebt.

 

 

  • Voeg bij het romige mengsel één voor één de eieren toe. Mix ook dit goed.

 

 

  • Je gaat nu in kleine schepjes het zelfrijzend bakmeel erbij doen. Mix tussendoor goed, als alles erbij zit, mix het dan nog een tijdje totdat je een glad beslag hebt.

 

 

  • Doe de hagelslag nu bij het mengsel en blijf roeren tot het goed verdeeld is. Voeg hierna ook de blauwe bessen toe. Blijf dit roeren. Doe het niet met een mixer, want dan heb je kans dat de blauwe bessen al stuk gaan, dat zou zonde zijn.

 

 

  • Stop het mengsel in een bakblik van 25 cm.

 

 

  • Bak de cake in 60 minuten gaar.

 

 

  • Als de cake klaar is, kun je even controleren of hij gaar is door er met een prikker in te prikken. Je cake is gaar, wanneer er geen cakebeslag aan de prikker zit, als je hem weer uit de cake haalt. Als dat wel zo is, stop de cake dan nog heel even in de oven en controleer daarna weer of hij gaar is.

 

 

  • Als je cake klaar is, laat je hem afkoelen, daarna haal je hem natuurlijk ook uit je bakblik!

 

 

Voor de versiering:

 

  • Nu begint (vind ik zelf) het leukste deel, het versieren! Je gaat eerst de chocolade au bain marie smelten. Het handigst is om de chocolade eerst in blokjes te snijden, dan gaat het smelten een heel stuk sneller.

 

 

  • Giet de chocolade over de cake. Zelf vind ik het er altijd extra lekker uitzien als het een beetje over de rand druppelt, dat heb ik bij mijn cake dus ook gedaan!

 

 

  • Nu hoef je alleen nog de hagelslag en blauwe bessen in de nog zachte chocolade te drukken. Daarna laat je de chocolade een tijdje opstijven en dan is je bosbessen-stracciatella cake al klaar!

 

 

 

 

 

You might also like

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *