Wie wil deze plantenpotjes niet in huis hebben staan?! Het leuke is dat je ze helemaal zelf kunt maken. Je kunt zelfs je eigen tekst of patroon erop handletteren. Ik heb deze keer de teksten ‘i will survive’ en ‘me too …’ gebruikt! Want ook al zijn het cactussen, ze blijven niet vanzelf leven 😉 . Deze plantenpotjes zijn erg leuk als decoratie en om bijvoorbeeld aan iemand te geven! Je kunt er alle teksten op zetten die je maar wilt. En ze kosten ook helemaal niet veel, je zult het zo wel zien. Gewoon een aardewerk potje, een plantje en wat spullen die je misschien al in huis hebt!

 

 

Benodigdheden

  • Aardewerk potje
  • Plantje
  • Witte acrylverf (of een andere soort, als het maar aan aardewerk hecht!)
  • Een permanent marker (ik gebruik deze van Bruna)

 

 

Werkwijze

 

  • Begin eerst met het wit verven van je potje. Omdat de eerste laag bij mij nog niet dekte, heb ik een een tweede laag geverfd.

 

 

  • Als de verf is opgedroogd, kun je beginnen met het tekenen op je potje! Ik heb eerst met potlood licht hulplijnen getekend, zodat alles recht zou worden. Daarna heb ik ook de tekst zelf met potlood erbij getekend!

Extra tip: Teken je print of tekst ook eerst even op papier, zo weet je precies waar je hem wilt en hoef je niet teveel te gummen. Gummen kan wel, maar het gaat niet heel makkelijk.

 

 

  • Nu kun je de potloodlijnen  met stift over gaan trekken! Ik heb alle rechte lijnen met een liniaal gedaan, dit ligt natuurlijk aan je lettertype, maar als het kan, zou ik het zeker doen. Het maakt je werk een stuk makkelijker! Laat dit goed opdrogen, anders veeg je het waarschijnlijk uit.

 

 

  • Je hoeft alleen nog maar de potloodlijnen uit te gummen en dan ben je al klaar met je plantenpotjes!

 

 

  • Zet nu nog even je plantje erin en klaar ben je! Ik heb het plantje gelijk in het potje gezet maar als je een plastic potje hebt dat in het aardewerk potje past kan dat natuurlijk ook.

 

 

 

You might also like

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.