Aanstaande vrijdag is het koningsdag! Hoe leuk is het dan om een oranje kwarktaart te maken?! Ik heb een mandarijnen kwarktaart gemaakt. Kwarktaart hoef je niet te bakken! Het is ook nog eens heel makkelijk en zonder pakjes en zakjes! Je kunt je taart natuurlijk leuk versieren, ik heb dat deze keer gewoon met wat extra mandarijnen gedaan. Op de bodem liggen lange vingers, dat is erg lekker, omdat ze wat zacht worden en de smaken in zich opnemen.

Ingrediënten

 • 2 kleine blikjes mandarijnen (Het uitlekgewicht van 1 blikje moet 175 g zijn!)
 • 250 g lange vingers
 • 12 blaadjes gelatine
 • 500 g magere kwark
 • 200 g witte basterdsuiker
 • 250 ml verse slagroom
 • Klontje boter (voor het invetten van je bakvorm)

 

Werkwijze

 

 • Zet, voordat je begint, je springvorm (van 24 cm doorsnede) in elkaar. Doe dit met bakpapier op je bodem, zo krijg je de taart er in zijn geheel af! Vet de zijkanten van je vorm in met het klontje boter.

 

 • Vul de bodem nu met lange vingers, probeer zoveel mogelijk te bedekken. Snijd dus ook lange vingers in stukjes.

 

 • Laat de gelatine blaadjes ca. 5 minuten weken in koud water (zorg dat ze helemaal onderstaan).

 

 • Als de gelatine staat te weken, haal je de mandarijnen uit hun blikje. Laat ze goed uitlekken (bewaar het sap!) en verdeel ze daarna. Je gebruikt 300 g mandarijnen voor in de kwarktaart zelf en de rest voor erop.

 

 

 • Verwarm nu het sap van 1 blikje mandarijnen op een laag vuur. Als je de eerste belletjes ziet ontstaan, haal je het sap van het vuur af.

 

 • Knijp de geweekte gelatineblaadjes nu goed uit en doe ze bij het nog warme mandarijnen sap. Roer terwijl de gelatine oplost. Laat dit mengsel nu een tijdje afkoelen.

 

 • Klop, terwijl het mengsel wat afkoelt, de slagroom stijf.

 

 • Meng de suiker, kwark, de (300 g) mandarijnen en het mandarijnen sap met gelatine door elkaar. Doe dit met een mixer, hierdoor worden de partjes mandarijn kleiner, maar er komt niet veel extra sap in de taart.

 

 • Schep de slagroom nu ook luchtig door dit mengsel.

 

 • Giet het mengsel in de taart en druk er nog wat mandarijnen bovenop. Klaar is je mandarijnen kwarktaart! Helaas moet hij, voordat je hem kan eten, nog 3 uur in de koelkast, maar dat was het dan ook.

 

 • Haal de taart na minimaal  3 uur uit de koelkast en maak de randen even los van de springvorm. Dit kun je doen met een pannenlikker, zo beschadig je je springvorm niet!

 

Hier het resultaat van mijn mandarijnen kwarktaart! Al hij af is, kun je hem nog een tijdje in de koelkast bewaren. Lijkt deze mandarijnen kwarktaart je lekker of heb je hem gemaakt? Laat het even weten bij de reacties!

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.