Er breekt bijna weer een nieuwe maand aan! Mijn bullet journal voor april heb ik anders gemaakt dan de vorige keren. Ik wilde iets anders proberen, daarom ben ik op zoek gegaan. Totdat ik deze manier vond! Een style met veel plaatjes en verschillende dingen erin geplakt. Toch met veel handlettering erbij. Het bevalt me beter, waardoor ik mijn bullet journal ook meer gebruik! Zelf vind ik het ook leuker om te maken, je kunt er een stuk meer creativiteit in kwijt, het hoeft niet allemaal hetzelfde te zijn. Ik denk dat ik dit de volgende maanden ook ga proberen. Zelf kun je ook makkelijk met deze style variëren, je kunt er bijvoorbeeld veel bij tekenen!

 

Misschien heb je het al gezien, deze blogpost is later in de maand online gekomen. Ik ben erachter gekomen dat dit voor mij iets beter werkt, ik hoef minder vooruit te werken in mijn bullet journal. Waarschijnlijk blijf ik dit aanhouden en komen de volgende maanden dus ook op de 25 van de vorige maand online. De volgende keer (inspiratie voor de maand mei) komt dus op 25 april online.

 

April

Ik heb besloten om, nu het niet vanzelfsprekend is hoe ik de pagina heb gemaakt, er wat uitleg bij te zetten. Bijvoorbeeld hoe ik het heb gemaakt en welke materialen ik daarbij heb gebruikt. Deze pagina is de beginpagina van april! Ik had nog een notitieboekje met bruine blanco bladzijdes waar ik stukken uit heb gescheurd, repen voor alle rechte delen en kleine stukjes voor de gebogen delen. Zoals je ziet zit er ook een stukje paper recht bovenin de pagina. Dit flapje steekt een beetje uit, zo herken je de maand april en kun je er gelijk naartoe gaan.

 

 

Deze pagina hoort eigenlijk bij het begin van de maand. Hierop houd ik verschillende lijstjes bij voor de hele maand, zodat ik ze heel makkelijk terug kan vinden en bij kan houden. Als ik nu al dingen weet die ik moet doen, kan ik die onder het kopje ‘notes’ zetten. Ik wil ook doelen opschrijven voor deze maand en een moodtracker bijhouden. Hierin schrijf je alle emoties van iedere dag met behulp van verschillende kleuren.

Edit: Ik zie nu ineens dat mijn april tot de 31ste gaat, dit moet natuurlijk de 30ste zijn.

 

 

Dit is de allereerste plan-pagina van april! Bij deze pagina hebt ik ook gebruik gemaakt van het karton kleurige papier. Om het extra op te vrolijken heb ik afbeeldingen uitgeprint die mij aan de lente doen denken. Ook heb ik er een quote bij gezet en wil ik alle leuke dingen van die week links onderin noteren. Zondag 1 april staat niet in mijn planning voor april, deze dag staat in mijn planning voor maart, omdat dat toen beter uitkwam. Daarom begint deze planning op 2 april.

 

 

Misschien zie je wel dat deze pagina en de vorige iets van elkaar verschillen. Bij de vorige pagina heb ik verschillende stukken papier gewoon ergens in de pagina geplakt. Daarna kwam ik erachter dat ik het mooier vind als het een soort vlakken worden. Het wordt iets minder rommelig, maar ook weer niet te netjes.

 

 

Bij de pagina’s heb ik ook verschillende vlakken gemaakt met pen. Dit is soms expres niet helemaal recht, dat vond ik beter bij de rest van de pagina passen waardoor het een extra leuk effect geeft. Soms zie je ook de bolletjes van mijn to-do list van die dag. Deze zijn ook niet helemaal perfect. Door alles een beetje scheef te maken, bijvoorbeeld het papier te scheuren, geeft het toch een rustig effect. Dat komt omdat alles in dezelfde stijl is. In iedere week zijn er ook 2 plaatjes, hier zit een witte rand omheen die recht is uitgesneden. Dat maakt de pagina wat strakker.

 

 

Ik heb ook wat stukjes gescheurd papier gebruikt om een vakje te maken. Ook onder het plaatje zit wat papier, zo past het allemaal goed bij elkaar. Op een ander stukje gescheurd papier heb ik een quote geschreven!

 

 

Op deze laatste bladzijde van de maand april heb ik de laatste dag gezet en op de bladzijde ernaast een spending log. Deze maand wil ik al mijn uitgaven bijhouden. Zeker nu ik wat meer wil sparen, zo krijg ik een beter overzicht wat ik waaraan besteed. Ook wil ik mijn wensen opschrijven op een wishlist, anders vergeet je die dingen toch erg snel.

 

Hoe vind jij deze andere manier in mijn bullet journal? Ik vind het zelf een stuk leuker om te doen, maar ook om hem bij te gaan houden! Als je nog meer verschillende stijlen weet, laat ze dan achter bij de reacties!

 

You might also like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.