Volgende week wordt het weer lente! Eén van de meest vrolijke tijden van het jaar. Daarom ook persoonlijk mijn favoriet! De bomen worden weer groen en vogels gaan weer fluiten. Ook wordt het weer langer licht en hopelijk wat mooier weer. We zullen nog even moeten wachten, maar tot die tijd begin ik alvast met de lente in huis halen! Voorjaarsbollen, iets dat echt heel goed past bij de lente. Waarom haal je ze niet gewoon alvast in huis, bijvoorbeeld in dit idee voor een voorjaarsvaas?!

 

Deze vaas past daar perfect bij, het mos en de krokussen doen me echt aan de lente denken. Je kunt hem zeker nu al in je huis zetten! Als je zelf bolletjes wil planten, had je hem helaas al heel wat eerder moeten maken. Ik heb daar niet aan gedacht, dus ik doe het met voorgeplante bolletjes van het tuincentrum. Ik gebruik krokussen in de vaas, maar je kunt natuurlijk ieder ander bolletje erin doen die je mooi vindt. Of verschillende soorten bij elkaar, misschien ook een goed idee! Ik gebruik krokussen, omdat die niet giftig zijn voor katten, omdat ze in een vaas zitten is het trouwens veiliger! Wil jij ook wat voorjaar in je huis halen? Bekijk dan snel hoe je dat doet!

 

 

Benodigdheden:

  • Vaas (ik gebruikte er één van Xenos)
  • Mos
  • Krokussen (of ander voorjaarsbloemen)
  • Hydrokorrels 
  • Potgrond

De vaas die ik gebruik heb ik ook al eerder gebruikt voor een kerstlandschap. Zo kun je met 1 vaas heel veel verschillende seizoenen doen! Je kunt er bijvoorbeeld verschillende dingen inzetten, maar ook  gewoon bloemen!

 

 

Werkwijze:

 

 

  • Leg eerst wat mos op de bodem van de vaas en langs de rand. Hoe dik je deze rand maakt, kun je helemaal zelf beslissen. Door deze rand te maken maak je een ‘kommetje’ voor de kleikorrels die er strak in komen te liggen. Zorg er dus wel voor dat het er in past.

 

 

  • Leg nu in het mos wat kleikorrels, je hoeft niet de het hele ‘kommetje’ van mos te vullen, als je er maar gewoon een laagje inlegt. De kleikorrels nemen water op wat teveel is voor de plant, deze korrels geven het water ook langzaam weer af als de plant water nodig heeft. Dit is erg handig, omdat in de vaas geen gaten zitten. Het water kan niet weg, maar het wordt opgeslagen door de kleikorrels. Dat verlengt het leven van je plant weer even 😉 .

 

 

  • Zet hierna de krokussen erin. Ik heb eerst wat aarde van de bolletjes af gehaald, anders stonden ze vrij hoog. Zorg er wel voor dat je zo min mogelijk wortels beschadigd, dan zullen je planten het het mooist doen!

 

 

  • Bedek daarna alle potgrond die je nog ziet van bovenaf met wat mos, stop ook een beetje tussen de plantjes.

 

 

Je zelfgemaakte voorjaarsvaas is nu al af. Het was eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, toch? Met welke voorjaarsbollen ga jij het doen of heb je misschien nog andere ideeën voor dit seizoen (of andere seizoenen natuurlijk)? Laat het weten bij de reacties!

 

You might also like

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.