Wie wil er niet zo’n leuke  spaarpot om geld in te sparen?! Misschien heb je mijn goede voornemens voor het komende jaar al gezien, als je het nog niet hebt gezien en toch benieuwd bent kun je hier het boekje zien dat ik heb gemaakt met daar al mijn goede voornemens in! Mijn goede voornemens waren erg verschillend, één daarvan was geld sparen. Omdat ik dit nogal moeilijk vind, ben ik op zoek gegaan naar hoe ik het makkelijkste kan sparen. Je kunt natuurlijk goed in bijvoorbeeld een spaarpot sparen en toen ik het idee voor deze spaarpot op Pinterest tegenkwam, vond ik hem gelijk leuk!

 

Deze spaarpot kun je ophangen, maar je kunt hem ook goed wegzetten. Zelf vind ik het leuke aan deze spaarpot dat je hem helemaal naar je eigen smaak kunt maken! Ik heb op de voorkant een quote met krijtstift gemaakt, zo kun je er een doel opschrijven. Als je dit doel hebt bereikt, kun je het wegvegen en er weer iets nieuws opzetten. Omdat de krijtverf aan de binnenkant zit wordt het niet weggeveegd als je er tegen aanstoot. Heel handig dus! Deze spaarpot is ook leuk om als cadeau aan iemand te geven. Ben je benieuwd hoe je deze spaarpot maakt? Kijk dan snel verder!

 

 

Benodigdheden

 • Een diepe fotolijst (ik kocht die van mij bij de IKEA, precies dezelfde is er niet meer maar deze lijkt er heel erg op)
 • (muur)verf
 • Boor, zaagje en schuurpapier
 • Krijtstift (of permanent marker)
 • Dik papier met een print (action)

 

 

Werkwijze

 

 

 • Teken vanuit het midden hoe groot de gleuf voor het geld moet worden. Mijn gleuf is 4 cm lang en 9 mm breed (na het zagen en vijlen is de gleuf iets breder geworden, houdt hier dus ook rekening mee).

 

 

 • Boor 2 gaatjes, één aan ieder uiteinde. Zaag het gat nu verder uit en vijl het mooi rond. Zoals je ziet zitten er bij mij 2 deukjes aan de zijkant, dit was niet de bedoeling. Gelukkig heb ik het weg kunnen schuren en zie je er niets meer van!

 

 

 • Schuur je kastje eerst, voordat je hem verft, zo schuur je gelijk alle hulplijnen weg! (Als je je spaarpot niet in een andere kleur wil verven kun je deze stap natuurlijk overslaan.)

 

 

 • Nu kun je je spaarpot gaan verven, plak wel eerst even het glas af zodat er geen verf op komt (of haal het eruit, bij mij kon dat helaas niet).

 

 

 • Hierna heb ik met mijn krijtstift een tekst op de voorkant gehandletterd. Dit kun je ook doen met permanent marker, maar het leuke van krijtstift is dat je het er ook weer af kunt halen. Zelf heb ik ook even een papiertje aan de buitenkant gelegd zodat ik zeker weet dat het goed gaat. (Let wel op dat je de tekst in spiegelbeeld uitprint!)

 

 

 • Versier nu ook de achterkant met papier. Ik heb het gedaan door mijn papier op dezelfde maat te snijden als de achterkant, hierdoor past het papier er goed in (en je kunt het ook verwisselen!). Je kunt hier ook iets op tekenen of je quote opschrijven (in plaats van op het glas). Bedenk wel dat (als je goed je best doet met het sparen dan 😉 ) het geld ervoor gaat zitten. Daarom heb ik op het glas de quote getekend en tegen de achterkant leuk papier gedaan. Mijn papier heb ik voor 2 euro bij de Action gekocht, het is er in heel veel verschillende printjes.

 

 

Je spaarpot is nu al klaar! Je kunt natuurlijk ook een spaarpot kopen , maar het leuke aan deze is, dat je hem voor veel verschillende doelen kunt maken en hem dus helemaal naar je eigen smaak maakt. Heb jij hem ook gemaakt of nog andere leuke ideeën, laat het weten bij de reacties! Hieronder zie je verschillende spaarpotten die ik heb gemaakt!

 

You might also like

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.