Nog een nieuwe trend, bullet journaling! De afgelopen tijd houden steeds meer mensen zich bezig met handlettering, een bullet journal maken is weer een stapje verder! Bullet journaling is al een tijdje een trend, ik vond het wel leuk, maar heb me er nooit echt in verdiept. Tot een tijd geleden! Ik wilde het graag gaan doen, het kwam er alleen niet van. Op Pinterest staan zoveel leuke ideeën dat het me toch inspireerde om het te gaan doen. Ik ben van plan om het in 2018 te gaan doen, aangezien dit jaar alweer bijna voorbij is. Zit je er ook over na te denken? Lees dan snel verder!

 

 

Waar gebruik je een bullet journal voor?

‘Waar ga ik het dan eigenlijk voor gebruiken?’ vroeg ik mezelf pas af. Er zijn gelukkig heel veel ideeën te vinden! Een hele uitgebreide informatie over wat een bullet journal is vind je op deze website van bullet journaling, maar ik beschrijf het even in het kort. Een bullet journal is een combinatie van een agenda, een dagboek en verschillende lijstjes, je maakt het helemaal naar je eigen smaak. Een soort van gepersonaliseerde agenda is het eigenlijk! Je kunt er  al je to do lijstjes in maken, ook kun je veel verschillende andere lijstjes erin maken. Kijk maar eens op Pinterest, het staat vol met leuke ideeën. Zelf ben ik iemand die overal verschillende lijstjes heeft. Daarvoor is je bullet journal ook erg handig, je hebt alles op 1 plek!

 

 

Benodigdheden

Er zijn verschillende materialen die handig zijn om te gebruiken bij het maken van je eigen bullet journal. Je kunt heel goed de handlettering benodigdheden gebruiken. In je notitieboekje kun je namelijk heel veel leuke dingen handletteren! Ben je benieuwd hoe je moet handletteren? Kijk dan ook even naar mijn eerdere blogs over beginnen met handlettering! Het belangrijkste wat je nodig hebt is natuurlijk een notitieboekje, er zijn veel speciale notitieboekjes. Je kunt ook een normaal notitieboekje gebruiken. Het enige verschil is dat er in een speciaal bullet journal notitieboekje geen lijntjes maar stipjes staan. Dit is veel handiger, je kunt het namelijk helemaal zelf indelen, anders ben je aan de voorgetekende lijntjes gebonden. Je zult nu misschien denken, waarom gebruik je dan niet gewoon een notitieboekje met blanco velletjes? De stipjes die er al in staan, zorgen ervoor dat je niet continu hoeft te meten als je het recht wil hebben, dat gaat na een tijdje wel vervelen. Om uit te proberen of het wel echt iets voor jou is, kun je natuurlijk eerst wel een gewoon notitieboekje gebruiken, deze zijn een stuk goedkoper. Je kunt ook verschillende tekenmaterialen gebruiken, zelf handletter ik meer in mijn boekje dan dat ik teken. Verder kun je natuurlijk al het decoratie materiaal gebruiken wat je maar wilt!

 

 

Het begin van je eigen bullet journal

Je kunt op verschillende manieren starten, wel zou ik eerst even alle materialen bij elkaar zoeken. Als je je hele notitieboekje overzichtelijk wil laten worden, is dit toch echt het begin. Je maakt namelijk eerst je index, hierdoor wordt je bullet journal al een stuk overzichtelijker. Nummer je bladzijdes en zet ieder lijstje of iedere kalender in je index met het pagina nummer erbij. Je zoekt het dan makkelijk even na. Ook heb ik een leuke quote getekend.

Ik wil in 2018 beginnen, aangezien het jaar al weer bijna voorbij is. De komende tijd zal ik iedere eerste maandag van een nieuwe maand een blog plaatsen met inspiratie voor je eigen bullet journal. Ik laat zien hoe ik mijn bullet journal heb ingedeeld voor de komende maand, ik zal het dan alvast plaatsen voor de volgende maand. Zo heb je genoeg tijd om nog meer inspiratie op te doen. Hieronder zie je mijn begin met een index en een leuke quote die perfect is om je bullet journal mee te beginnen!

mjhmjjm

 

 

 

You might also like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.