Over een paar weken is het alweer kerst! Deze tijd van het jaar is leuk om allerlei dingen te maken, hopelijk heb je daar weer wat meer tijd voor. Dit leuke kerstlandschap kun je bijvoorbeeld maken! Het voordeel van dit landschap is dat het snel in elkaar zit en het is niet heel moeilijk. Je kunt het dus ook maken als je niet erg creatief bent. Een voordeel is dat het in een glazen vaas staat, waardoor het veilig voor kinderen is. Het ziet er heel leuk uit, bijvoorbeeld als je het ergens wegzet. Omdat het alweer zo vroeg donker is, kun je ook lampjes erin aandoen. In mijn autootje zit een lampje, je zou nog verschillende dingen kunnen kopen waar lichtjes in branden, zoals huisjes of het kerstboompje. Zelf vond ik het licht van het autootje genoeg verlichting. Je kunt natuurlijk ook nog andere dingen aanpassen aan dit landschap, hier leg ik nu uit hoe je dit landschap kunt namaken.

 

 

Benodigdheden:

  • Vaas (Xenos)
  • Nepsneeuw
  • Een klein huisje
  • Een kerstboompje
  • Een autootje
  • Een kort snoer met lampjes

 

 

Werkwijze:

 

 

  • Strooi een laag nepsneeuw in je vaas. Ik heb een vrij dikke laag gedaan, omdat de bodem van mijn vaas niet recht is. Als ik dat niet zou doen bleven mijn huisjes niet recht staan, dit kun je natuurlijk helemaal zelf beslissen.

 

 

 

  • Zet nu ook je huisje, autootje en het kerstboompje erin. Zelf heb ik de onderkant van de kerstboom bedekt met sneeuw en ik heb wat sneeuw over het huisje gestrooid.

 

 

  • Wikkel je snoer met lampjes eromheen. Je kunt er ook touw omheen wikkelen en er bijvoorbeeld wat belletjes of een paar dennenappels in knopen. Ik vind dat de lampjes er bij dit landschap het leukst uitzien, het enige nadeel bij mij is dat je het snoer naar het stopcontact ziet lopen. Je kunt ook lampjes gebruiken met batterijen.

Dit was het eigenlijk al wel, je kerstlandschap is klaar! Heel simpel dus, terwijl het er toch erg leuk en vooral gezellig uitziet! Is het bij jou ook gelukt?

 

 

You might also like

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.