Vorige week is sinterklaas in Nederland aangekomen! Ik heb toen ook een aantal quotes geüpload om te handletteren, die te maken hebben met sinterklaas. Hier nu een heerlijke rocky road met sinterklaas snoepgoed. In de rocky road zitten schuddebuikjes.  Die smaken als kruidnoten, maar zijn net wat kleiner, waardoor het nog lekkerder smaakt. Ook kun je zelf kleine kruidnootjes bakken om erin te stoppen, dat komt op hetzelfde neer. Je kunt natuurlijk ook zelf kiezen wat voor snoepgoed je gebruikt, ik heb een standaard mix gebruikt. De stukjes rocky road zijn erg leuk om in deze tijd van het jaar op tafel te zetten. Dit recept hoef je  niet alleen voor sinterklaas te maken, je kunt er veel verschillende dingen in stoppen! Het is ook leuk om voor een feestje te maken of als traktatie. Het kost helemaal niet veel werk, het moet alleen een tijdje in de koelkast opstijven.

Als er chocolade overblijft kun je ook kruidnootrotsjes maken. Het heeft wat weg van pindarotsjes, maar dan met kruidnoten! Het is erg lekker en zelfs nog makkelijker om te maken dan de rocky road. Je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen als er wat overblijft. Je kunt ook gewoon wat extra maken!

 

 

Benodigdheden:

 • 3 repen melk chocolade van 180g
 • 3 repen pure chocolade van 180g
 • 250g strooigoed
 • 200g schuddebuikjes (+ wat extra voor de kruidnootrotsjes)
 • Een ovenschaal & bakpapier
 • Pan, bakje & lepel (om de chocolade au bain-marie te smelten)

 

 

Werkwijze:

 

 

 • Start met het smelten van de chocolade, ik heb het au bain-marie gesmolten. Breek daarvoor eerst de chocolade in stukjes. Laat een pannetje met water koken, hang er nu een iets groter schaaltje in met de chocolade. Zorg er wel voor dat het schaaltje het water niet raakt! Laat dit een tijdje staan en roer er in, je zult zien dat het snel gaat smelten.

 

 

 • Als de chocolade gesmolten is, roer dan de schuddebuikjes erdoorheen.

 

 

 • Bekleed je ovenschaal met bakpapier en schep de chocolade met schuddebuikjes erin.

 

 

 • Zet de ovenschaal nu even in de koelkast en laat het staan tot het koud is.

 

 • Smelt nu nog een keer chocolade au bain marie, ik gebruik deze keer pure chocolade. Schep het in de ovenschaal op de andere chocolade met schuddebuikjes (deze keer doe je er GEEN schuddebuikjes doorheen).

 

 

 • Leg nu de chocolade nog gesmolten is het strooigoed erop en druk het een beetje in de chocolade.

 

 

 • Schep van de overgebleven chocolade hoopjes op een bord dat met bakpapier is bekleed. Laat dit ook met de sinterklaas rocky road mee opstijven. Het is een heel simpel idee voor als er een beetje overgebleven is. Het is gelukkig ook nog eens heel lekker!

 

 

 • Eigenlijk is het nu al klaar! Je hoeft alleen maar te wachten totdat de chocolade is opgestijfd, de sinterklaas rocky road en de kruidnootrotsjes moeten 2 à 3 uur in de koelkast.

Vond je het ook zo simpel? Het kost helemaal niet veel tijd en niet veel geld! Je hebt het zo gedaan, het is erg leuk om op tafel te zetten. Het is ook leuk en lekker om het voor pakjesavond te maken!

 

 

sinterklaas fudge

sinterklaas fudge & kruidnootrotsjes

sinterklaas fudge & kruidnootrotsjes

You might also like

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.