Sinds kort hebben wij een kat! Katten houden erg van speeltjes en het is daarom ook leuk om er wat in huis te hebben. Je kunt de speeltjes natuurlijk in een winkel kopen, maar het is nog veel leuker om ze zelf te maken. De speeltjes zijn dan ook vaak van betere kwaliteit en een heel stuk goedkoper. Ook kun je de kleuren en vormen helemaal naar jouw eigen smaak maken! Lijkt het jou ook leuk? Lees dan snel verder om te zien hoe je zulke leuke speeltjes zelf kunt maken.

In dit deel van deze kattenspeeltjes serie laat ik jullie zien hoe je een leuke hengel maakt. Hij heeft een hele natuurlijke uitstraling en is ook nog eens heel stevig, omdat de stok van bamboe is. Je kunt er elk speeltje aanhangen dat je maar wilt! Ik leg deze keer het maken van een speeltje uit met verschillende lintjes eraan en wat belletjes. Hierdoor wordt de aandacht van je kat gewekt en door de verschillende kleuren wordt de hengel heel vrolijk. Je kan zelf de verschillende soorten lintjes samenstellen, ik heb allemaal verschillende blauw kleurige lintjes en wol gebruikt!

 

De stok

 

 

Benodigdheden:

 • Een stok van bamboe/ een tak
 • Dun touw
 • Een lijmpistool en een paar vullingen
 • Potlood

 

 

Werkwijze:

 

 

bamboestok

 • Knip/zaag je stok op de goede lengte, mijn stok is 55 cm.

 

 • Meet met je hand af hoe groot het handvat moet worden (het stuk met het touw) en teken het af.

 

 

bamboestok met een stukje touw

 • Warm je lijmpistool op en doe een beetje lijm op het stuk dat je hebt afgetekend en leg het beginstukje van het touw erop. Druk het een beetje aan, let er wel op dat de lijm heel heet kan zijn!

 

 

bambestok omwikkeld met touw

 • Wikkel het touw er verder omheen. Doe steeds een beetje lijm op de stok zodat het touw stevig vast blijft zitten.

 

 


Bamboestok met handvat van touw

 • Als je bij het einde bent aangekomen doe dan een druppel lijm op de onderkant van de stok wikkel het touw van buiten naar binnen en druk het op het laatst goed aan. Ook hierbij kan de lijm erg heet zijn!

 

 

 • Knip het uiteinde van het touw af en je handvat is klaar!

 

 

 • Doe hetzelfde met het andere uiteinde zodat het er mooi uitziet. Hier komt maar een klein stukje touw om het uiteinde, je hoeft het er niet aan vast te houden. Knip dit touw nog niet af! Aan dit stuk touw komt het speeltje te hangen.

 

Het speeltje

 

 

Benodigdheden:

 • Verschillende restjes lint
 • Een paar belletjes

 

 

Werkwijze:

 • Knip het touw aan je stok op een goede lengte af, je kunt het later natuurlijk ook nog korter knippen als je dat wilt.

 

 

 • Leg een knoopje in je touw op de hoogte waar je speeltje ongeveer moet komen te hangen. Knoop daaronder wat belletjes, dat maakt een leuk geluid en trekt waarschijnlijk de aandacht van je kat een stuk sneller. Kijk wel even of je kat belletjes leuk vindt, onze kat is er bang van en dus ook van de hele hengel. Daarom heb ik de belletjes er later vanaf gehaald, toen viel hij gelukkig wel in de smaak!

 

 

 • Knip alle lintjes op een ongeveer gelijke lengte af en leg er een knoop in. Knoop ook het touw mee zodat het speeltje gelijk aan de stok vastzit.

 

 

Het speeltje is nu klaar! Dit is, denk ik, wel één van de simpelste speeltjes die je eraan kan hangen,  maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Om inspiratie op te doen kun je ook eens kijken naar alle gemaakte speeltjes die er al zijn, je kunt makkelijk zo’n speeltje namaken! Je kunt ook meerdere hengels maken met verschillende speeltjes eraan. Hieronder staan nog wat leuke foto’s van de hengel!

 

You might also like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.