In het eerste deel heb ik laten zien welke materialen je nodig hebt voor handlettering en in het tweede deel verschillende lettertypes om alvast mee te oefenen. In dit derde deel geef ik uitleg over hoe je het beste de quote op kan schrijven en tips daarbij. Het is helemaal niet zo moeilijk als het eruit ziet!

Deze keer kan je nog je beginnersspullen gebruiken, maar ook de ‘duurdere’ spullen. Het is even kijken wat je zelf het fijnst vindt.

 

 

Stap 1:

Kies een leuke quote uit die jij wilt gebruiken. Dat kan er één zijn waar je een voorbeeld van hebt, maar natuurlijk kun je er ook zelf één verzinnen. Het leukste is om allemaal verschillende lettertypes te verzinnen, die moet je dan ook eerst nog even uitzoeken. Ook kies je het ondergrond materiaal uit.

 

 

Stap 2:

Teken als eerste de hulplijnen met potlood, dat doe je zodat alles recht wordt. Daarna teken je op die lijnen ook met potlood eerst de quote. Ik heb vaak dat een woord niet past als ik het aan het schrijven ben, je kan het zo dus weer uitgummen en smaller maken. Controleer ook even of je geen spelfouten hebt gemaakt!

Tip: Druk niet te hard op het potlood, je moet strak alles nog uitgummen. Als je te hard drukt gaat dat erg moeilijk.

 

 

Stap 3:

Nu kan je alles al over gaan trekken met pen! Het is niet erg als er nog een paar gebobbelde lijntjes of iets anders, waar je niet helemaal tevreden over bent, tussen zit,  je mag nog wel zien dat het handgemaakt is! Hierna kunnen de potloodlijnen uitgegumd worden. Eigenlijk is je quote nu al klaar!

 

 

Stap 4:


Als je wilt, kan je het ook nog versieren! Hiervoor zijn ook veel verschillende manieren, bijvoorbeeld met doodles. Als je letters hebt gebruikt met een brede, open lijn, kan je die ook nog leuk versieren met stippen, strepen, sterretjes, bloemetjes en nog veel meer! Bij deze quote heb ik alleen de letters versierd, als er ook doodles bij staan wordt het erg druk. Hij is zo natuurlijk ook al leuk!

 

Je allereerste werkje is helemaal klaar! En was het inderdaad helemaal niet zo moeilijk? Misschien alleen nog een klein beetje oefenen en het komt helemaal goed!

 

Als er iets niet duidelijk is of je nog een andere vraag hebt stel ze gerust hieronder bij de reacties!

 

You might also like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.