In deel 1 liet ik jullie zijn welke materialen handig zijn om te gebruiken voor handlettering. Nu leg ik uit hoe je echt kunt beginnen met verschillende lettertypes. Het is niet moeilijk, je zal het alleen wel moeten oefenen om het onder de knie te krijgen. In het deel hierna laat ik een paar leuke quotes zien en  de uitleg hoe je moet handletteren. Het is daarvoor dus handig om al wat lettertypes te kennen.

 

 

Laten we beginnen! Het handigste is om nu de “beginners” spullen te gebruiken. Er zal waarschijnlijk nog een hoop mis gaan, maar daarom oefen je ook! Het handigst nu is om alles in één keer met pen te doen, anders blijf je bezig.

 

 

Lettertype 1:

 

We beginnen met een vrij simpel lettertype, iedereen zal dit denk ik wel lukken! Het zijn gewoon blokletters! Niet zo moeilijk dus. Eigenlijk is dit voor veel lettertypes de basis, je kunt er veel variaties op maken. Hier zie je gelijk een hele simpele variatie die de letter net iets leuker maakt. En zoals je al ziet ook bij mij wil het nog wel eens niet goed lukken, met gebobbelde lijntjes bijvoorbeeld.

How to: Beginnen met handlettering #2, lettertype 1

 

 

Lettertype 2:

 

Dit is een lettertype met ook de blokletter als basis. Het heeft één open vlak dat je op allerlei manieren kan versieren. Het is dus ook heel simpel net als degene hiervoor.

How to: Beginnen met handlettering #2, lettertype 2

 

 

Lettertype 3:

 

Je hebt natuurlijk ook de letters die we waarschijnlijk allemaal wel eens gemaakt hebben: dikgedrukte letters. Extra veel versierwerk dus (als je de brede lijn open laat)!

How to: Beginnen met handlettering #2, lettertype 3

 

 

Lettertype 4:

 

Dit is ook een hele leuke letter! Heel simpel, maar toch ziet het er niet saai uit. Dit zijn allemaal stipjes, eerst heb ik de letter met potlood getekend en daarna met een zwarte stift de stippen gezet.

How to: Beginnen met handlettering #2, lettertype 4

 

 

Lettertype 5:

 

Hier wordt het al iets moeilijker, tenminste dat vind ik zelf. Het zijn schrijfletters. Waarschijnlijk heb je dit lettertype aangeleerd op de basisschool. Zelf moest ik ze eerst weer even oefenen, voordat ik de variaties kon maken (en natuurlijk ook gewoon als lettertype kon gaan gebruiken), daarom hier de letterkaart te herinnering hoe het ook al weer allemaal moest.

How to: Beginnen met handlettering #2, lettertype 5

(Bron)

Lettertype 6:

 

Hier is dan de variatie, eigenlijk doe je een soort van hetzelfde als bij de blokletter. Je hebt ook weer die brede lijn die je leuk kan versieren. Hier werkt het alleen net iets ingewikkelder. Het handigste is het om eerst de letters “gewoon” met potlood te tekenen en daarna ook de variatie eerst met potlood. De regel is: iedere keer als je naar benden gaat met je potlood word de lijn breed. Nadat je dat hebt getekend met potlood, kan je het makkelijk met pen overtrekken.

How to: Beginnen met handlettering #2, lettertype 6

 

 

Lettertype 7:

 

Aangezien er nog zoveel leuke lettertypes te vinden zijn heb ik hier voor jullie alle letters van het alfabet een lettertype gegegeven. Zo hoef ik niet van alle lettertypes het hele alfabet te laten zien en heb je toch nog veel meer inspiratie! Je kan hierbij de andere letters zelf verzinnen met dat thema of gewoon opzoeken, er is veel te vinden.

How to: Beginnen met handlettering #2, lettertype 7

 

 

Als er iets niet duidelijk is of je nog een andere vraag hebt stel ze gerust hieronder bij de reacties!

You might also like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.