Handletteren is sinds kort heel hip! Je ziet het steeds meer, ook Pinterest staat vol met leuke ideeën. Vaak zijn dat gelijk lastige quotes met veel verschillende lettertypes. Daarom deze blogpost, om te laten zijn hoe ik ben begonnen. Hopelijk heb jij daar ook wat aan en kan je aan de slag met je eerste zelfgeschreven quote! In dit eerste deel laat ik jullie alle materialen zien die je nodig hebt om te gaan handletteren.

 

Het handigste is om eerst materialen te gebruiken die je al in huis hebt, om te kijken of handlettering echt iets voor je is. Dit zijn alleen de basismaterialen, je kan natuurlijk nog veel meer spullen erbij gebruiken, er is genoeg te vinden! Aangezien ik in het begin sommige spullen fijn vond om te gebruiken en nu niet meer, heb ik het er allebei bij gezet.

 

 

Materialen

 

Schrijfmateriaal

 

 

How to: Beginnen met handlettering #1, schrijfmateriaal

 

 

Begin:

In het begin gebruikte ik een zwarte goedkope fineliner van de HEMA. Je kunt natuurlijk ook een gewone balpen of iets in die richting gebruiken. Of als je het leuk vindt een gekleurde fineliner

 

 

Nu:

Nu gebruik ik meestal pennen van Pigma Micron. Deze pennen zijn op meerdere plekken te koop, zowel online als in een winkel. Ik vind ze fijner dan gewone fineliners, omdat de punt kort en dus stevig is waardoor hij niet snel ombuigt of splijt (wat ik wel bij die van de HEMA heb). Ook nu gebruik ik nog gewoon andere fineliners. Er zijn nog veel meer verschillende pennen, meestal zijn dat pennen die je kunt gebruiken voor verschillende lettertypes. Nu ik al een tijdje bezig ben, vind ik het fijner om de hele quote en de hulplijnen eerst met potlood te tekenen (je kunt daarvoor een liniaal gebruiken). Het maakt niet uit wat voor soort potlood je gebruikt, hoewel het erg handig is als je het makkelijk uit kunt gummen. Je hebt dus ook een gum nodig, ik heb gemerkt dat een gewone rechthoekige witte gum vaak het beste werkt.

 

 

Ondergrondmateriaal

 

How to: Beginnen met handlettering #1, ondergrondmateriaal

 

 

Begin:

Het handigste vond ik om in het begin ruitjes papier te gebruiken. Ik heb het gebruikt om verschillende lettertypes te oefenen, zodat ik die al onder de knie had voordat ik quotes ging handletteren. Daarna gebruikte ik lijntjes papier om te zorgen dat niet alles scheef was.

 

 

Nu:

Nu gebruik ik heel veel verschillende soorten materiaal. Het meest een gewoon blanco vel papier uit een notitieboekje. Het is ook erg leuk om te handletteren op karton, dat is net iets steviger waardoor het minder snel kreukt. Je kunt ook op de voorkant van een notitieboekje handletteren of op een kaart. Zo zijn er veel verschillende mogelijkheden, je kunt eigenlijk alles wel versieren!

 

 

Dit was het eigenlijk al wel! Niet veel dus zoals je ziet, je kunt gelijk beginnen. Zoals ik al zei zijn dit echt alleen de basismaterialen, je kunt nog veel meer gebruiken. Ook om te versieren zijn er bijvoorbeed veel mogelijkheden. Ik hoop dat het handig voor je was en dat je de eerste stappen kan gaan zetten. In het volgende deel laat ik zien hoe je dan echt kunt gaan beginnen, met leuke en simpele alfabetten en quotes.

 

 

Als er iets niet duidelijk is of je nog een andere vraag hebt stel ze gerust hieronder bij de reacties!

 

 

 

You might also like

1 Comment

  • tante C schreef:

    Hee Mirjam, wat een leuk plekje heb je hier gemaakt! En je schrijft enthousiast! Geef je me een seintje als je weer iets post? Succes en vooral plezier gewenst! Liefs, Christine

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © handmadedreams.nl 2017. All Rights Reserved.